Rene Hoogland

In een traditioneel project worden de deliverables en de planning vooraf overeengekomen. Tijd en geld om de vastgestelde functionaliteit te leveren behoren bij aanvang van het project helder te zijn. Na de requirement analyse (scope) fase worden voornoemde aspecten bevroren. Uiteindelijk dienen er één of meerdere big-bang's te worden opgeleverd.

Srum projecten zijn 'value driven'. Uitgaande van de complexiteit en de onvoorspelbaarheid van software ontwikkelingen is een gefixeerde scope vooraf niet haalbaar. Daarom worden budget en planning wel vaak gefixeerd, maar de scope niet. En aangezien Scrum altijd een focus heeft op de functionaliteiten met de hoogste toegevoegde waarde, zullen wanneer het budget is verbruik slechts de functionaliteiten met een lage prioriteit ongerealiseerd blijven.

Een framework dat snel aan terrein wint en verandering vraagt in werkwijze en expertises. Consultants van het PM Collectief hebben hiermee inmiddels de nodige ervaring.

 

Zie ook:

Over het PM Collectief

Het PMCollectief is een netwerk van senior interim-professionals, opgericht in 2008. Wij zijn een groep specialisten met individueel minimaal 6 jaar ervaring in het realiseren van complexe projecten. Iedere PMCollectief expert heeft een eigen inhoudelijke achtergrond en focus. Deze professionals zijn allen zelfstandig gevestigd, overtuigd dus van hun eigen kunnen en ondernemend. Mensen die gewend zijn toegevoegde waarde te leveren, die zich kritisch opstellen en daarmee een tikje eigenwijs zijn.

Evenementen

Maandelijkse bijeenkomst PM Collectief iedere laatste woensdag van de maand, aanvang 15.00 uur in De Woude.