Rene Hoogland

De ScrumMaster is verantwoordelijk voor het laten functioneren van een Scrum team volgens de normen en regels van Scrum. Vaak wordt deze rol gezien als een coach voor het team, er voor zorg dragend dat de beste prestaties worden geleverd. Wij zien de rol ook als proces eigenaar van het team die de balans creëert en bewaakt met de key stakeholders van het project, respectievelijk de "prodcuct owner".

Teneinde de best mogelijke teamprestaties te leveren verwijdert de ScrumMaster alle belemmeringen ten aanzien van voortgang, faciliteert vergaderingen en werkt samen met de product owner om de goede staat van de procuct backlog te realiseren en klaar is voor de volgende sprint.

Hierdoor is het risico op 'Scope Creep' een stuk kleiner, waardoor het team eerder geneigd is om gestelde deadlines te halen.

Zie ook

Over het PM Collectief

Het PMCollectief is een netwerk van senior interim-professionals, opgericht in 2008. Wij zijn een groep specialisten met individueel minimaal 6 jaar ervaring in het realiseren van complexe projecten. Iedere PMCollectief expert heeft een eigen inhoudelijke achtergrond en focus. Deze professionals zijn allen zelfstandig gevestigd, overtuigd dus van hun eigen kunnen en ondernemend. Mensen die gewend zijn toegevoegde waarde te leveren, die zich kritisch opstellen en daarmee een tikje eigenwijs zijn.

Evenementen

Maandelijkse bijeenkomst PM Collectief iedere laatste woensdag van de maand, aanvang 15.00 uur in De Woude.